Pin It
Węgierskie danie w sam raz na jesienną słotę:
- 60 dag karkówki bez kości
- 3 cebule
- 1/3 kostki smalcu
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka słodkiej papryki
- 2 żółte i 2 czerwone papryki
- ząbek czosnku
- sól i ostra papryka do smaku
- kilka ziemniaków pokrojonych w plasterki
mięso opłukać i osuszyć, pokroić w kostkę. cebulę obrać i pokroić w grubą kostkę, zeszklić na smalcu razem z roztartym czosnkiem. zdjąć z ognia i wsypać słodką paprykę, wlać łyżkę wody, wymieszać. następnie dodać mięso i ziemniaki, posolić i dusić pod przykryciem na średnim ogniu przez 50 minut., az mięso będzie miękkie. paprykę oczyścić, pokroić w kostkę, dodać do mięsa i jeszcze razem poddusić.doprawić koncentratem, przyprawami i ostrą papryką.
Pin It
0 komentarze:
Prześlij komentarz